Voimatehtaan Saija & Taneli kisareissulla.World of grip record breakers 30.7-2022 Järvenpää

 Record Breakers

Niin se koitti sitten viimein se lauantai, milloin pääsee ennätyksiä koittamaan. On sitä jo odotettukin, World of grip lajien Record brakers kisoihin. Kisat järjestettiin samalla päivällä eri puolilla maailmaa. Meidän porukasta matkaan lähti Saija Kantola sekä Taneli Levo. Lajit hahmoteltiin etukäteen ja valikoitui siten, että koitetaan Goldbar, Globtop sekä Moontop. Isoin ajatus laitettiin Globtoppiin jonka tekniikkaa hiottiin kuukauden verran erittäinkin tarmokkaasti, kuitenkaan ns. voimaharjoittelua ei välineen eteen tehty, ainoastaan tekniikkaa. Tanelilla oli tarkoitus tehdä samat lajit kuin Saijakin, mutta matkan varrella tuli hieman toisia ajatuksia ja Goldbar vaihtui ns. Craateriin.

Taneli aloitti 9 vuoden tauon jälkeen uudestaan otevoimailun ja nyt tehty kuukausi - pari hommia todella paljon tekniikoiden eteen. Tämän 9 vuoden aikana lajit ovat maailmalla vaihtuneet hieman enemmän sellaiseksi, jossa vaaditaan myös perusvoimaa. Tanelilla on todella vahvat näpit, mutta muuten kroppa on heikossa jamassa. Tästä syystä panostammekin Tanelin valmennuksessa juuri noihin heikkoihin lenkkeihin. Selkävoimaa on saatava tuntuvasti lisää. Eli käytännössä tämä tarkoittaa vetoja, vetoja ja vielä kerran vetoja eli maastaveto on koko tämän kauden treeniohjelman ranka. Taneli kilpailee alle 74 kiloisissa ja maastaveto tulos on vain 105 kiloa josta lähdettiin liikkeelle. Eli esim: apollon akselissa ja muissa perusvoimaa vaativissa liikkeissä, juurikin tuo perusvoiman puute on se ongelma, ei otepidon puute. Taneli siis vetää apollon akselissa aivan saman raudan kuin maastavedossakin, mutta eiköhän tuo muutu kun saadaan taas vuosi treeniä kroppaan. Tavoite on ensi vuonna vetää se 160-170 kg normaali maastavedossa ja akseli saada sinne 140 tuntumaan ja seuraavaan vuoteen 200 kilon vetoon ja akselin ollessa noin 160 kilon luokkaa. Näin ainakin ollaan hahmoteltu asiaa ja uskon , että tavoitteet on sen suhteen realistiset.

Saijan kanssa on tehty Talvesta saakka yhteistyötä ja tällä hetkellä rupean aika tarkkaan hahmottamaan millaiseen tai minkätyyppiseen treeniin Saijan kroppa reagoi parhaiten. Saija on siitä erikoinen nainen, että kyynärvarret kestävät aivan järjettömän määrän treeniä ja ollaankin koitettu pitää painot maltillisina kokonaiskilojen ollessa kuitenkin todella korkeat. Sillä lailla helppo treenattava, että kroppa ottaa todella hyvin vastaan treeniä ja kehitys on ollut todella huimaa. Tälle vuodelle ei Saijalle ole asetettu mitään tavoitteita vaan mennään ihan fiiliksen mukaan, mutta kuitenkin hieman kisaillen. Käytännössä siis treenaaminen fysiikka puolella löydetty uomiinsa ja siltä osin homma jo rokkaa hienosti. Mitä tulee psyykkiseen valmennukseen, sen osalta ollaan vielä alkumatkalla, vaikka todella paljon ollaan menty eteenpäin ja siitä asiasta voi olla todella ylpeä Saijan suhteen. Uskon, että ensi vuodeksi saadaan aivan uudenlainen ja itsevarma Saija kisalavalle.

Neuvoja otettiin vastaan ja toivottavasti saadaan sovellettua, mitä tulee pyöreisiin kahvoihin ja Grab balliin


Itse kisapaikalla oli mukava nähdä vanhoja tuttuja ja vaihdeltiin taas kuulumisia ja uusimpia treenihahmotelmia. Aina sitä oppii jotakin uutta vaikka kaikkea ei voikaan suoraan soveltaa toiselta henkilöltä toiselle, niin tiedonmurunen sieltä ja tiedonmurunen täältä kasaa varmasti paremman kokonaisuuden kuin yksin vaeltaessa pimeydessä. Tällä kertaa hyviä neuvoja saatiin Harri Toloselta ja Joni Koposelta, tämän johdosta jo suunnittelin ja mallinsin muutaman uuden Monsterilaitteen ja tangon, jotta saadaan väkisin ajettua tekniikka oikeaksi esim: pyöriviin kahvoihin (metallisiin/laakeroituihin tai hyvin pyöriviin) Ei toimi Rolling Thunderissa, koska kahva ei ole oikeasti "pyörivä" vaan jotakin sinne päin. Ehkä loppuviikosta tai mahdollisesti jo tänään kerkeän askartelemaan salille kyseiset laitteet tai ainakin osan niistä. Hiljaa hyvä tulee. Tarkoitus on nyt tuo Voimatehtaan sali tehdä mahdollisimman monipuoliseksi voimanosto / otevoimailusaliksi. Otevoima kuitenkin prioriteetti numero 1. Vahvin mies lajit on valitettavasti hylättävä tältä erää. Vaikka minulla käytännössä on aivan kaikki laitteet ja vähän ylikin mitä vahvin mies urheiluun tulee, niin yksinkertaisesti tila vain loppuu kesken. Olen kyllä metsästämässä koko ajan sille tilaa, mutta raha on se rajoittava tekijä tällä hetkellä tällaisella vammaisella vanhuksella. Sitten kun oikeanlainen halli löytyy min. 500 m2 sopivalla hinnalla, niin vehkeet on jo valmiina. Mutta nyt keskitytään voimanostoon sekä otevoimailuun ja yritetään valmistaa mahdollisimman vahvoja miehiä ja naisia. Kyllä, kuulit oikein miehiä ja naisia. Olen sen verran vanhanaikainen, etten vielä ole oppinut että kaikki ovat henkilöitä.

Sitten pientä hahmotelmaa kilpailuista. Tavoitteena oli Globtoppiin uudet ennätykset niin Tanelin kuin Saijankin kohdalla ja myös näin jälkikäteen helppo sanoa, että tavoitteet saavutettiin. Vaikka onhan noissa aina jännittämistä ja sehän on se lajin suola. Niin myös muissakin urheilulajeissa jossa kilpaillaan. Adrenaliinia & jännitystä 😆.
Saija otti nimiinsä Globtopin ennätyksen luvuilla 10,05 kg. Vanhan ennätyksen ollessa Englantilaisen Grippilegenda Elizabeth Hornen nimissä 9,85 kg. Eli valmentaja voi huokaista helpotuksesta, se tuli mitä lähdettiin hakemaan.

Muissa lajeissa ei aivan ennätystalkoisiin päästy, muuta kuin omien personal recordien muodossa. Tästä on joka tapauksessa enemmän kuin hyvä jatkaa.
Sitten Tanelin kisaviikonloppuun. Taneli on nyt kuukauden parin aikana tehnyt todella paljon töitä tekniikoiden eteen ja voisi sanoa jopa, että tuo menetetty 9 vuotta otettiin muutaman kuukauden aikana kiinni, ainakin tekniikoiden osalta ja toistomäärien osalta. Tietysti paljon on tehtävää voimatreenien suhteen ja siihen ollaan enemmän kuin valmiina.
Taneli otti myös nimiinsä Globtopin ennätykset omaan painoluokkaansa, sekä moontopin ja craaterin. Eli pikkunippelit on edelleen hyvin hanskassa pysyviä. Tanelin kohdalla haasteena on tosiaan oikeastaan vain ja ainoastaan saada voimaa kroppaan. Sillä tavoin helppo edetä koska isoihin lihasryhmiin on helppo saada voimaa ja voimatehtaasta ei todellakaan valmistu yhtään huonoa maastavetäjää, se on VARMA 😁.
Lisäilen Tanelin videon tähän vielä jälkikäteen.
viikonlopulta vielä yhteiskuva erittäin onnistuneilla ja onnellisilla ilmeillä. Töitä on tehty ja se näkyy pikkuhiljaa tekemisissä ja tuloksissa.

Eiköhän sitä ollut vammaselle vanhukselle taas riittävästi kirjoitusharjoittelua tällä kertaa. 2,5 vuotta sitten ei kirjoitettu vielä sanaakaan. Eli pikkuhiljaa menty eteenpäin halvaantumisen jälkeen. Ei ole myöskään pyörätuolia enää matkassa mukana vaikka ilman apuvälineitä todennäköisesti en tule enää liikkumaan, onnekseni lekurit on silloin tällöin väärässä. Elämä on kuitenkin mukavaa ja nauttii pienistä asioista ja voi tehdä sellaisia asioita joista nauttii ja yksi sellainen asia on nykyään valmennus. Sitä kautta voi voimailla vielä itsekkin ja saada onnistumisen tunteita kun muut onnistuu. Tavoitteena onkin auttaa valmennettavat niin pitkälle kuin vain suinkin mahdollista. Teemme kaikki oman osamme sen asian eteen ja nyt on hyvä ja kehittyvä / tsemppaava porukka kasassa. UGH Monsteri on puhunut vai miten se meni 😎

Kommentit

Suositut tekstit