Saija Kantola voimatehdas. Välietappi maksimi kokeilut

 Saija Kantola voimatehdas.

Saija Kantolan kanssa aloitettiin yhteistyö viime talvena ja pakko sanoa, että ollaan menty niin fysiikaltaan kuin mentaalisestikin todella paljon eteenpäin. Viime talvena katsottiin lähtökohdat ja kartoitettiin vahvuudet ja heikkoudet.

Käytännössä vahvuudet löytyy toisen puolen sormista eli etusormi, keskisormi, nimetön ja pikkusormi todella vahvoja. Kun taas ranne ja peukalo varsinkin peukalon osalta todella heikko. Yleisvoimat kuitenkin muuten kohtuullisella tasolla.
Myös mentaalipuolella hyvinkin paljon petrattavaa.

Mentaalipuolen valmentamiseen itsekin oppinut tämän yhteistyön aikana varmaan enemmän kuin koko aiemmassa elämässä ja ollaankin päästy asiassa todella paljon eteenpäin vaikka itsellenikin uusi juttu.

Saijan kanssa treeneistä pääsääntöisesti välillisesti tai suoraan noin 40 prosenttia on jollakin tavalla mentaalivalmennusta 40 prosenttia fysiikkaa ja 20 prosenttia tekniikkaa noin karkeasti arvioiden.

Mitä fysiikkatreenaamiseen tulee niin keskityttiin alun alkaen ainoastaan heikkouksiin ja vieläkään ei ole siihen suunnitelmaan tullut muutosta, eli tämän 8 kk aikana ei siihen ole juurikaan tullut muutosta eli edelleenkin mennään ranteen vahvistamisen ja peukalon vahvistamisen merkeissä ja uskoisin että talven aikana saadaan peukku ja ranteet muiden sormien tasolle. Poikkeuksena tietysti maastaveto koska se on henkilökohtaisesti allekirjoittaneelle sen verran tärkeä laji, ettei halua yhtään huonoa maasta vetäjää tulevan voimatehtaasta ulos.

Kun se hetki koittaa ja päästään tasapuolisesti treenaamaan voimaa , niin uskon, että kehitykseen tulee todella kovaa boostia, nyttenkin mennyt mukavasti eteenpäin. Alkuun oli hieman epäselvyyksiä kuka tekee ja kuka käskee 😂 , mutta nyt on menty oikealla asenteella eteenpäin ja jokainen tietää paikkansa ja tekee parhaansa.

Yhteistyön alkaessa Saijan Apollon akselin maksimi oli 90 kg helmikuussa ja nyt 8 kk myöhemmin Maksimi pyörii 97 kilolla vitosessa. Ihan täyttä maksimia ei kokeilla treeneissä koskaan ja omat treenimetodit poikkeaa muutenkin aikalailla muiden ihmisten treeneistä. Eli pääsääntöisesti ei treeneissä käydä juurikaan yli 50 prosentin maksimeista, muuta kuin 8 viikon välein ns. maksimikokeiluissa (nekään ei absoluuttisia maksimeita). Kokonaiskilomääriä tulee muuten kyllä todella paljon ja treeni vaihtuu koko ajan. Uskon siihen , että kroppa tottuu tasaiseen treeniin siksi treenit vaihtuu koko ajan ja kokonaiskilomäärissä on progressio vaikka tuleekin erilaista treeniä.
Saijalle tämä on toiminut hyvin ja myös itselle aiemmin ja samoilla metodeilla pyrin Saijaakin valmentamaan.
Alla Saijan Apollon akseli veto maanantailta , nyt on ns. Maksimikokeilu viikko.Kuten videolta näkyi niin paljon on menty 8 kk eteenpäin ja ensi vuoden tavoitteena onkin päästä uusille kymmenluvuille sarjamaksimeissa sekä ykkösessä joka vielä melko lailla pimennossa. Mutta edelleenkään koskaan ei treeneissä käydä todellisissa maksimeissa, niiden paikka on sitten kisoissa jos sielläkään 😉.

Toisena lajina testattiin Stublift joka voimatehtaan tallilaisilla on ollut suht hyvällä tasolla niin kilpailevien osalta kuin pelkästään voimatehtaalla harrastelevien osalta. Vaikea sanoa mistä tuo johtuu, mutta veikkaan että täysin erilaisista peukalon treenaamismetodeista.
Allekirjoittanut itse teki aikanaan paljon töitä sen asian suhteen, että saa voimatehtaan herruuden lajissa ja se tapahtui vasta 2013 . Eli oma velipoikani ei tainnut koskaan kilpailla ko. lajissa mutta vei kyllä minua siinä 6-0 😂. Ehkä se oli siksi itselle sen verran tärkeä laji, että pakko voittaa velipoika siinä.
Oli niin tai näin , niin Saija aloitti tämän lajin noin 10 kilosta kun me aloitettiin yhteistyö vaikka vanha ennätyshän hänellä on vuodelta 2017. 11 kiloa ja osia. Nyt 14 kiloa liikkuu jo melko mukavalla tavalla niin kuin alla olevalta maksimikokeiluvideolta näkyy ja edelleen painotan sitä, että treeneissä ei koskaan kokeilla absoluuttisia maksimeita ja tämä ainoastaan siitä syystä, että sillä saadaan hermosto niin pitkäksi aikaan "perse" tilaan , jolloin aivan turha odottaa kehityspuolella mitään. Tämä on se syy, että turhan usein kisoissakaan ei tulla käymään aivan absoluuttisissa maksimeissa. Kaikki aikanaan ja meillä "nuorilla" ihmisillä on vielä aikaa kehittyä 😂.Näistä on hyvä jatkaa matkaa eteenpäin ja mitä maastavetoon tulee niin monen 200 kilon vetäjän kuullut sanovan, että vetää ei voi kuin joka toinen viikko tai selkä menee jumiin.... Uskoisin , että tämä on juuri se syy miksi joku vetää 200 kg ja joku muu enemmän. Esimerkiksi Saijan kohdalla vetoa tehdään 3 kertaa viikossa ja Saija on elämänsä vetokunnossa. Uskon Saijan myös vetävän ikänaisissa 200 kg tulevaisuudessa. Joka on kova tulos kuitenkin testattuna ikänaisurheilijana.
Mutta nyt saa turinat ja lässytykset olla sikseen, eihän tässä kerkeä muuten lainkaan valmennushommiin.....

Monsteri

Kommentit

Suositut tekstit