Saija Kantola . Monsterin voimatehdas.

Monsterin voimatehtaan tiimin henkilöesittely.Voimailija esittelyn aloittaa Saija Kantola Turun seudulta.
Vedän tässä liirum laarumit alkuun ja Saija saakin sitten omin sanoin kertoa itsestään.
Valmentajan näkökannalta katsottuna Saijalla on sellainen kroppa joka ottaa treeniä hyvin vastaan ja reagoi erilaisiin ärsykkeisiin todella tehokkaasti. Tästä syystä treenikään ei pysy juuri lainkaan samanlaisena. Normaalisti kisoihin mentäessä moni urheilija tarvitsee selkeätä herkistelyä ja Saijan kohdalla on huomattu, että parhaiten toimii 2 viikkoa ennen todella ylirajut treenit ja kisaviikolle mentäessä mennään normaali treenillä, aavistuksen kokonaiskiloja tiputellen kisaviikkoon. Ainoa henkilö kenen kroppa käyttäytyy näin joka itselle siis vastaan tullut.
Treeneistä on koitettu tehdä sillaisia, että mitään ei tehdä pakolla. Ei ole pakko saada jotain tiettyä suoritusta tehtyä vaan progresiivisesti kokonaiskiloja kasvatellen, milloin mitenkin hyvinkin erilaisilla sarjoilla ja välillä vähän hassutteluillakin.
Silloin kun usko ollut koetuksella niin pieni bluffikin ollut kuvioissa mukana, jotta päästy pitämään treenit positiivisena niin kropan kuin päänkin suhteen.
Valmentajana oppinut paljon uutta varsinkin mitä psyykkiseen valmentamiseen tulee ja se on ollut enemmän kuin mielenkiintoista.
Sanoisin, että psyykkinen osuus kokonaisuudesta on varmastikkin 40 prosentin luokkaa fyysinen osuus 30 prossaa ja loput 30 prossaa.
Jokainen urheilija on erilainen ja varmasti kyseiset prosentit vaihtelee ,mutta juuri se tekee tästä valmentamisesta erittäin mielenkiintoisen. Myös valmentaja kokee onnistumisen hetkiä ja fiiliksiä suojattiensa menestymisestä. Yhdessä tätä hommaa tehdään ja yhteen hiileen painetaan koko porukka.
Mutta päästetään Saija itse ääneen.....

 

Saija Kantola


Saija Kantola esittäytyy tässä.

Olen 45 vuotias, perheellinen heittäytyjä.

Nuorena tuli kokeiltua kaikkia mahdollisia urheilulajeja. Oli baletti, taitoluistelu, pikaluistelu, hiihto, uinti sekä yleisurheilua. Lopulta kävin kaverin ringette reenejä katsomassa ja sinne oli itsekin päästävä. Ensimmäiset hokkarit ostettiin nopeasti kokeilun jälkeen ja niillä mennään edelleen.

Ystäväni sanoi, että voisin olla siinä vahvin lajeissa, en epäröinyt hetkeäkään kokeilla. 
Vahvin lajeista käteen on jäänyt Suomen Vahvin Nainen kisoista parhaimmillaan 4.sija. 2sekuntia häviten pronssin.
Suomenvoimalajiliiton järjestämissä kisoissa on SM ja MM kultaa.

Kerran vahvin reeneissä oli mas-wrestlin laji esittely. Sitä kokeiltuani olin täysin vakuuttunut, että se on laji josta pidän erityisesti. Pidän kovasti lajin fyysisyydestä ilman, että vastustajaan saa koskea. Näin jälkikäteen kun miettii olisi paini voinut viedä minut mennessään helposti.
Mas-wrestlingistä saavutuksia ovat
EM hopea.
Arnold ista hopea.
World cupista pronssi.
MM pronssi.

Tammikuussa Monsteri otti yhteyttä ja helmikuussa olinkin jo salilla reenien parissa. Tämä tie näyttää erittäin mielenkiintoiselta sekä erilaiselta mitä aiemmin on ollut. Olen ennen tätä käynyt Turussa satunnaisesti tyyppien kanssa reenillä ja yhden King Kong kisankin. Sieltä käteen jäi 5.sija.
Tänä kesänä (2022) osallistuin Suomenvoimalajiliiton SM kisoihin. Sieltä tuli hopea. Häviten vain 7,5kg kulta.

Pidän myös paljon pyöräilystä. Ilma kun on kohdillaan ja vesipullo täynnä voin rullailla vaikka auringonlaskuun. Sen verran tämä on harraste pohjalla, että mihinkään sateeseen en lähde 😂

I don't stop when I'm tired.
I stop when I'm done.


Kommentit

Suositut tekstit